Jdi na obsah Jdi na menu

ZOO Zlín- Lešná

6. 7. 2008
 

Zase byl jeden z těch krásných teplých prázdninových dní a my přemýšleli, co podniknout. Najednou nás to trklo – zlínská ZOO v Lešné.

Obrazek

Těch 100 km z Ostravy, není v tomhle parnu díky výmyslům moderní techniky, alias klimatizace zase až takový problém

My dva se navíc řídíme heslem- na okolo blíže. Takže si cestu zpestřujeme projížděním „kotěhulek“ a kocháním krás naši země. Luki má navíc cestu na zlínsko naježděnou, tak zná spoustu zajímavých vesniček a jedeme cestou, která je skoro úplně prázdná a na hlavní tah se dostáváme až těsně před cílem.

Když se konečně asi po 3 hodinách dostaneme k cíli, nastává ten největší problém- parkování. Upozorňuju, že tohle je jen pro opravdu silné nátury, protože během pěkných dní, jako je tenhle je opravdový problém „ulovit“ nějaké to místečko. Ale po chvíli se naštěstí ujímá iniciativy zaměstnanec místního parkoviště a vše se rychle dává do pohybu…

Obrazek

Poté, co zaplatíme vstupné, pro nás jako pro studenty to bylo 80 Kč a pro dospělé to činí 90 Kč, projdeme vstupní branou, ocitneme se jakoby v jiném světě…

ZOO je rozdělená do několika částí, každá je zaměřena na určitý kout světa, přes Afriku a Austrálii se dostáváme i do Asie a Jižní Ameriky.

Obrazek

Zajímavostí určitě taky je, že spousta výběhů je otevřena. Můžete se tak projít přímo kolem klokanů a pohladit si je nebo je nakrmit něčím co se zrovna nachází poblíž na zemi. Taky se dostanete jenom přes plotek ke krokodýlům, což je zajisté zajímavý zážitek. Dále pak výběh lvů, od kterých vás nedělí ploty nebo sklo, ale soustava vodních ploch, což je velice zajímavé a přidává to na atraktivitě a umocňuje pocit volnosti.

Obrazek

Celkově je ZOO pojata velice otevřeně a na člověka dýchá volnost a trocha nebezpečí z tak blízké přítomnosti zvířat.

Krom již zmíněných, patří k zajímavým obyvatelům této ZOO taky sloní rodinka, žirafy v úžasném výběhu, klec s papoušky, do ktré rovnou vejdete, nebo krásný bazém pro lachtany, který na mně možná zapůsobil nejvíce. Určitě nemůžu zapomenout na tučňáky, nosorožce nebo lemury, ale zvířat je tady opravdu spousta a lepší než jen o nich tady číst je navštívit tuto ZOO.

Obrazek

Podle mého názoru je to nejhezčí ZOO u nás, určitě nejhezčí jakou jsem kdy viděla… Všude je pořádek, dokonale udržované trávníky, průchozí voliéry, sousta rozmanitých druhů rostlin, zvířat a jako třešnička na dortu- nádherný zámek, jehož návštěvu vřele doporučuji. Krom zámečku se v areálu nachází taky hezká konírná.

Každý si zde musí přijít na své…MK

Fotoalbum

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář